Niin se on kohta neljä kuukautta mennyt. Vielä viisi risteilyä, niin tai kuusi kun keskiviikkona on kaksi risteilyä. Ei ole aika tullut pitkäksi. Asiakkaita on käynyt tuhansia. Kalaa savustettu semmoset reilut pari tuhatta kiloa. Leppähalkoja poltettu mottitolkulla. Aika monesti on tuulet olleet epäsuotusat savustuksen kannalta, niin että silmistäkin vesiä valunut moniaita litroja. Silti ollut mukava kesä, onhan sen täytynyt ollakkin kerta ens kesänä takas.

Kelien puolesta kesä ollut aika erikoinen, kuulemma. Ensin oli kylmin alkukesä miesmuistiin, sitten kuumin heinäkuu miesmuistiin, taisi olla 38 hellepäivää, putkeen. Sen jälkeen onkin vettä tullut melkeen joka päivä. Risteilyt on silti menneet yhtä lukuunottamatta normaalisti, eli vain kerran ollaan jouduttu kantamaan kalat laivaan sateen takia. Tuulista tosin ollut, viikon yhtämittaa puhalsi etelästä, aika kovasti. Vesi noussut melkeen metrin kolmessa viikossa.

Ukkostakin senverran, että on hajottanut pari lamppua ja invertterin. Niin ja paukautti ukkonen kylmiönkin paskaksi jokunen viikko sitten. Piti oikeen kylmäkoneasentajan käydä se korjaamassa.IMG_2393-normal.jpg

synkkää pilveä nousee mereltä

IMG_2389-normal.jpg

Saatiin taas tuta miten voi tavaran tilaaminen mennä vituralleen. Agrigaatti otti ja hajosi lopullisesti. Kertakaikkiaan virrat katosi kokonaan. No minähän otin ja purkasin siittä sen generaattoriosan. Kuumana oli käynyt, hiilirenkaat oli irronneet ja staattori hangannut kenttään. Kipin kapin nettiin Wandamotorin verkkokaupan gatalookia selaamaan. Sieltähän löytyikin uusi osa. Puhelinsoitolla ensin varmistin, että osa tosiaan on varastossa. On on, vakuutti myyjä. Saman tien tein tilauksen ja osa piti tulla parissa päivässä. Hyvä homma, uskoinkin näin myös tapahtuvan, koska olin myös aiemmin käyttänyt kyseistä kauppaa onnistuneesti.

Tällä kertaa kaikki ei mennyt ihan nappiin, ei lähimainkaan. Tilauksen tein keskiviikkoaamuna. Odotin tavaran saapuvaksi perjantaina. Niin myös kävi. Matkahuollosta tuli viesti, että paketti saapunut perille Turun Matkahuoltoon. Minä iloisin mielin hakemaan pakettia. Ajattelin, että mukavaa kuinka hyvin ja nopeasti tavara liikkuu. Ilo oli ennenaikainen. Kuittasin tavaran vastaanotetuksi. Kiikutin saamani kuitin tavaran luovuttajalle, joka löysikin paketin oitis.

Siinä vaiheessa kun näin paketin, tiesin ettei se sisältänyt generaattoria. Ei perkele. Ei voi olla totta. Oli se. Paketin päällä oli minun nimi niinkuin pitikin. Muuta ei sitten oikein ollutkaan. Hiki alkoi kihota otsalle, kun raivon vallassa raastoin paketin auki. Siellä oli joku helevetin polkupyörän apumoottori, siis semmonen pieni polttomoottori. Vähän niinku mopon moottori, mutta pienempi. Samalla sekunnilla otin pikapuhelun myyjälle. Karjuin ääneni käheäksi, että mitä kuiten oletta tumpeloineet. "Vahingossa vissiin laput menneet sekaisin" , no vissiin. Siellä joku oottanut villariinsa moottoria, mutta saikin 40 kiloa painavan generaattorin. Kaikkea sitä.

No, myyjä lupasi siltä istumalta laittaa uuen paketin ja vieläpä silleen, että paketti olisi jo seuraavana päivänä Turussa. Seuraava päivä oli lauantai, joten eihän se tietenkään perille tullut. Eikä ole tullut vieläkään. Elikkä tuli maanantai ja aamulla soitin matkahuoltoon. Sanoivat, että pitäisi tänään kolmen maissa tulla. Menin hakemaan, mutta turhaan menin. Se oli lähetetty ns. "Perille" pakettina. Eli saapuu lähimpään Siwaan. Vaan ei saapunut. Sanoivat, että se menee johonkin toiseen jakelukeskukseen, josta se sitten kuskataan sinne Siwaan. Saa nähä josko sen huomenna saisi. Vaikka kyllähän se vielä ehitään jonnekkin kadottaa. Että tämmöstä raamaa tällä kertaa.

Käytiinhän me tänään vähän maakuntamatkailemassa. Aamulla kuultiin paikallisratiosta, että jossain täälläpäin on semmonen tosi hieno rotko. Härmälän rotko nimeltään. Hypättiin Pusteriin ja ajettiin satamaan, josta autolla kohteeseen. Löytyi helposti, autolla pääsi viereen. Oli kyllä pettymys. Tai sitten minulla on väärä käsitys siitä mikä on rotko. Oon luullut, että rotko on semmonen syvä uoma jossa on jyrkät reunat ja monesti vielä puro tai joki pohjalla. Niinku esim. Auttiköngäs tai Korouoma ja mitä näitä on. Mutta tämä oli semmonen kallio joka oli joskus aikojen alussa halennu. Piti ensin kiivetä ylöspäin, että pääsi "rotkon" pohjalle. Yleensähän rotkon pohjalle mennään alaspäin, jyrkästi. Olihan se kuiten komea, mutta ei missään tappauksessa rotko. Joku roti se näissä nimityksissä pitää olla, eikä saa ihmisiä huijata.

kuva%20%283%29-normal.jpg

kallionhalkeama eikä rotko

Vaihatettiin tänään öljyt Passattiin. Tais olla eka kerta ku käytin autoa öljynvaihossa ja vieläpä merkkiliikkeessä. Saattaapa olla, että oli myös viiminen kerta. Uskookohan kukaan, yli 200 (kaksisataa) euroa makso!!!!!!! Voe sanomapitsi sanon minä. Se miksi hättäyyttiin tuonne kiskuriliikkeeseen on se, ettei itellä ole oikeen paikkaa missä vaihtaa. Ei kehtaa pursiseuran rannassa alkaa autoa tunkkailemaan ja mihin net jäteöljyt olis laittanu.

Meinasin kyllä sanoa sille asentajalle, että impataan ne meän jäteöljyt takas sieltä pöntöstä ja valutetaan moottoriin, mutta olisi se saattanu olla teknisesti aika hankalaa saaha just ne meän öljyt sieltä pois ku saatto siellä olla muittenki öljyjä. Joo se äijä sano siinä lopussa, että täytetään pissapoika, eikä tarvi maksaa. Siinä vaiheessa ajattelin, että olipa reilu asentaja. Kyllä siinä taas maalaispoikaa kusetettiin.

Toisaalta ymmärtää sen hinnan. Jollakihan niitten raukkojen täytyy maksaa ne tilat. Helevetin iso halli jossa ainaki parikymmentä nosturipaikkaa. Ja se missä meän auto oli oli semmonen kahen auton pikahuoltopaikka. Soli koko paikka niinku leikkaussali. Lattiat oli valkosta laattaa ja kiilsi niin, että melkeen oman kuvan näki. Enkä ole ennen nähny, että korjaamon lattiaa pestään semmosella tavallisella lattianpesukoneella, siellä siivooja viiletti menemään eestaas.

Joo, niinku alussa totesin, kausi päättyy ja niin myös päättyy tämä kirjottelukin. (Tai eihän sitä tiedä) Tässä aletaan laittamaan saarta talvikuntoon ja suunnitellaan tulevaa muuttoa.

Nöyrät kiitokset kaikille, jotka oletta jaksaneet näitä lukea. Hyvää tulevaa syksyä toivoo Loistokarin Ukko