Hellurei. Jokunen päivä taas mennyt. Elämä saarella jatkuu jotakuinkin samanlaisena. Remonttihommat pikkuhiljaa vähenee ja saadaan kohta aamuisin keskittyä vain joutenoloon ja iltapäivät/illat savustushommiin.

Helteitä pitelee. Täälläkin hetkellä (8:30) lämmintä parikymmentä ja aurinko porottaa pilvettömältä taivaalta. Säätieteilijät uhkasivat notta saattaapi tänään mennä jopa 30 rikki. Meikäläiselle siinä on puolet liikaa. Eikä auringonkaan tarvisi jatkuvasti paistaa. Onhan se tieten mukavaa, mutta kö pitää rasvojen kanssa läträtä, että voi ulos mennä. Ei ole mukavaa.

Maikku eilen istutti aikalailla kukkia, kasvitieteellinen jää kohta toiseksi kukkien määrässä. Niin eikä eilen kerenny edes kaikkia laittaa. Toissailtana ku Ukkopekka lähestyi Loistokaria, niin ihmettelin, että miten se niin kallellaan ui. No, siellähän oli niitä kukkia ja multaa niin paljon ettei meinanneet kyytiin sopia. Ja sitten kun net tänne tulevat tavarat on aina laivan samalla puolella ettei ne häiritte asiakkaita kun he nousevat maihin.

 

photo1%20%284%29-normal.jpg

Eilen illalla oli aika mukava keli ihmisten nauttia illallista saarella. Porukkaa olikin melkeen kaikki pöydät täynnä. Taisi olla 128 henkeä. Kalaa savustettiin pikkusen vajaa 60kg. Eihän ne kaikki täällä saarella mene, vaa loputt aina viedään Vaakahuoneelle.


kuva%20%282%29-normal.jpg

Tänä aamuna Ukko heitti Akan satamaan ku Akka lähti Lohjalta hakemaan vieraita.Annika ja Aida-Sofia tulevat käväisemään saarella, lomalla kun ovat he.

Tänään ei sitten muuta tehdä kuin pakolliset kuviot savustuksen kannalta ja tietenkin illalla asiakkaita palvellaan iloisin mielin. En muista olenko aiemmin kertonut, että mitä minä tehen silloin kun asiakkaat ovat saarella. No, minähän heti kun ollaan saatu tavarat roudattua laivasta ja esille alan "grillaamaan" kanavartaita. Siinä seistä törötän grillipannun takana naama kuin Naantalin aurinko. (Mikä vertaus sopiikin tähän kohtaan erinomaisesti, koska Naantali on tuossa "kivenheiton" päässä) Siinä sitten vähän smooltolkkia asiakkaitten kanssa.

Sitten kun vartaat loppuu, niin auttelen Maikkua pöydän tayttämisessä. Tässä kohtaa on myös hyvä käydä laivalta kantamassa meille mahollisesti tullutta muuta tavaraa tai esim. vetasemassa vesletku laivaan ja näin saadaan meille "makeaa" vettä.

Tänä iltana väkeä on tulossa aika vähänlaisesti. Taisi olla äsken ku katoin 38 henkeä vaan, mutta määrä kuulemma nousee iltaa kohti ku on luvattu niin mukavaa risteilykeliä. Voihan se kyllä olla, että ihmiset touhuilevat muuta kuten esimerkiksi kuokkivat pottumaata ja tekevät kaikkea muutakin vaikka kesämökkien kunnostukseen liittyvää kevyttä askaretta.

Kyllä kait se jollekkin täytyy alkaa, kahvit ainakin keitän. Oottelen sitten "Akkaa" tulevaksi, ja tieten vieraita.