Tässä istun savustamon/saunan terassilla ja katselen meren liplatusta. Haahkat ovat saaneet pesintänsä aika hyvälle mallille, poikueita näkyy vähän joka puolella. Niillä näyttää olevan tapana, että kokoontuvat sellaisiksi kolmen neljän "perheen" porukoiksi. Mukava seurata kun jokunen aikuinen ja mahottomasti pikkuhaahkoja.

Luin jostain, että mieshaahkat mokomat jättävät perheensä ja kokoontuvat ulkomerelle isoiksi parviksi. Ei net ainakaan vielä ole lähteneet.

Joo, äsken laitoin savustusuuniin tulet. Vielä tovin saa lämmetä sitten kalat uuniin. Tällä kertaa tarjotaan kampelaa, lahnaa, siikaa ja lohta. 88 henkeä on illalla tulossa.


Vapaita ollaan vietetty neljä päivää, tai yritetty ainakin. Maikku kävi Lohjalla pari päivää. Annika ja Aida-Sofia tulivat sinne lomalle. Olivat porukalla käyneet Korkeasaaressa ja muuten vaan viettäneet laatuaikaa. Minä raukka yksin täällä autiolla saarella kaukana kaikesta, niin no, olihan se Vili kaverina.

Eilen ukkonen nousi melkosella vauhdilla ja vähän aikaa jytisi ja salamoi. Vajaan tunnin sitä kesti, sitten kirkastui ja aurinko paistoi kunnes taas ukkonen nousi uudestaan. Ei kait ollut saanut tarpeeksi ensimmäisestä kerrasta. Taas vajaan tunnin paukutti ja painui minnelie.


On se rankkaa puuhaa tämä osapäiväkirjailijan työ. Piti tässä välillä kaydä heittämässä kalat uuniin. Ja on tässä kaikenlaista muutakin puuhaa aina välillä. Se on meillä vähän jakaantuneet nämä savustushommat silleen, että ensin yhessä fileroiaan sitte Maikku suolaa ja maustaa. Minä hoitelen tuon tulipuolen ja nostelut uuniin ja pois. Siivoukset ne tahtoo jäähä Maikun kontolle.

DSC05133-normal.jpg

Eilen illalla napattu mukavannäköinen auringonlasku

IMG_1881-normal.jpg

Tässä ei polvistuta Mekkaan päin, vaan laituria fiksaillaan. Meinasi perhana lentää kalliolle ku meni semmonen kohtalaisen iso muskelivene ohi täyellä höökillä. Kettinkiä piti kiristää, että sai pois kiviltä.

kuva%202-normal.jpg

Tämä ei ole tanssiharjoittelua iltaa varten, vaan lokinpaskojen pesua.

Ilmat on kyllä meitä suosineet sen Vapun alkujärkytyksen jälkeen. Lämmintä ollut ihan tarpeeksi eikä sadettakaan ole ollut juuri ollenkaan. Ei edes eilen kun ukkonen vieraili.

Ei maar kyl täsä nyt pittä alka oikkeisiin töihin. Pärjäilkää:)