On se kuulkaa tuo sauna hyvä keksintö. Olipa se mukava istua löylyissä ja katella aurinkoista merimaisemaa. Maikku se kyllä pikkusen kirota päräyttikin kun saunalle mentiin. Hällä kun on tapana käväistä meressä kastautumassa siinä saunomisen lomassa. Niin, oli siinä meän laiturin lähellä vene, jossa kaksi kalamiestä kaikessa rauhassa onkimassa. ”No voi hel... per... eikö nuilla muuta paikkaa ollut mihin mennä onkejaan liottamaan.” Miten sinne voi ilkosillaan mennä, ei mitenkään.

Ei net sitten kauaa siinä viipyneet, lähtivät uistinta vetämään. Maikku pääsi polskimaan. Kuvaa suorituksesta ei valitettavasti ole saatavilla kahdestakin syystä. Ei sattunut olemaan kamera saunareissulla mukana ja olisi kuvamateriaali saattanut rikkoa siveellisyyspykäliä varsinkin jos joku alaikäinen sattuisi tätä lukemaan.

Vapaapäivää tässä vietetty vähän niin kuin kävelyn merkeissä. Käväistiin Ruissalossa tsekkaamassa yksi luontopolku. Kuuvannokan polku. Vaihtelevaa maastoa, oli tammimetsää, koivikkoa, sakeaa kuusikkoa ja vähän kallioista mäntymetsää. Puut on korkeita ja koivut suoria.IMG_1992-normal.jpg

Ilma oli erityisen sopiva patikoimiselle. Lämmintä vähän alle 20 ja aurinkokin välillä paistoi. N. 13 kilometriä kertyi kävelylle mittaa.

IMG_1988-normal.jpg

Tämä paikka oli määränpäänä, komea kallioinen ranta. Kun oikein tarkasti katsoo niin suunnilleen Maikun pään kohdalla näkyy Loistokari.


Viime torstaina oli vapaapäivä, sehän oli se Helatorstai. Ensin käveltiin Ruissalon rantaa pitkin Huvilakierros- niminen luontopolku. Olihan siellä komeita villoja, niinkuin he mökkejään kutsuu. Osa kyllä aikalailla ränsistyneitä.

Oli niin komea ilma, että päräytettiin Naantaliin. Käveltiin vanhassa kaupungissa  ja löydettiin polku joka oli nimeltään Rakkaudenpolku. Pitihän se tarkistaa, että millainen oli. Ihan tavallinen polku joka johti ylös kalliolle. Kyllä siellä sopivan näköisiä kutupaikkoja oli vaikka millä mitalla, vai mistähän lie nimensä saanut. Oli siellä kallion korkeimmalla kohdalla myös sellainen sodan aikainen ilmavalvontabunkkeri.

IMG_1970-normal.jpg

kuva%202%282%29-normal.jpg

kuva%204%20%282%29-normal.jpg

IMG_1974-normal.jpg

Taustalla Kultaranta ja etualalla muutenvaan Kulta

IMG_1968-normal.jpg

Pitihän se eväät syödä kun kerrankin meren rannalle päästiin


Meiltähän katosi maitokärryt laiturilta. Tiiättehän, semmoiset vanhan ajan kärryt, paitsi, että ne oli sellaiset nykyaikaiset rimpulat, ohuesta putkesta varmaan jossain Taiwanissa kasatut.

Täällähän puhalteli pohjoistuuli muutaman päivän aika navakasti ja välillä vähän kovemminkin. Oli vissiin paiskannut kärryt mereen. Motonetista löytyi just samanlaiset tilalle.

Testattiin märkäpukuja yhtenä iltana. Kyllähän net hyvät oli, mutta painovyö pitää hommata. Oli vähän hankalaa uiminen koskapa puku on neopreenia ja kelluttaa niin, että jalatkin oli miltei ilmassa. Vesi oli pirun kylmää. (8 astetta) Ei tarettu kauaa polskia. Maikulla oli vielä toinen hanska hukassa, käsihän hällä paleltui.

IMG_1981-normal.jpg

Oli muuten aika hankala räpylät jalassa juosta alas laiturille. Nippa nappa 10 sekunttia riitti.

Huomenna pitäisi olla vapaapäivä vaan eipä olekkaan. Privaattiristeily illalla, 60 henkeä tulee Nesteen jalostamolta Loistokarille syömään. Tiistaina taas vapaata ja keskiviikkona peräti kaksi risteilyä. Ensin satakunta henkeä alkuillasta ja toinen 80:n hengen risteily normiaikaan. Kyllä täällä hommia piisaa.