Joo, täällähän sitä ollaan hyvissä ruumiiden ja sielujen voimissa. Aikalailla tasan puolessa välissä ollaan. Aika on mennyt kuin siivillä. Kyllä sitä aika vähillä mukavuuksilla ihminen tulee toimeen jos vain haluaa. Niinku nyt vaikka me täällä, käytännössä ilman sähköä, tai no, onhan meillä aurinkopaneeli josta virtaa puhelimien ja tietsikan lataukseen ja valoihin. Teeveetä ei ole eikä ole kyllä kaivattukkaan. Pesuhommatkin onnistuu hyvin perinteisesti ämpäri/kauha menetelmällä. Keittojutut hoituvat kaasulla samoin kuin lämmitys. Juomavesi kuiten hanasta lasketaan. Paitsi, että hana on semmosen 20.n litran tonkan kyljessä joka ensin tieten täytetään joko 3,5km:n päässä olevsta Turun vesijohtoverkoston putken päästä tai rannassa olevasta 1000:n litran pasasta, joka taas ensin on täytetty Ukkopekan säiliöstä, joka on täytetty samaisen Turun vesijohtoverkoston putkesta Aurajoen rannalla. Olihan tyhjentävästi selitetty. Sitä mistä Turun vesijohtoverkosto saa vetensä en tiedä.

Juhannuskin oli ja meni. Kelit ei olleet suosiolliset mitä tulee saariruokailuun ulkosalla. Pirun kylmä ja kova tuuli, pilvistä ja ajoittain vähän kosteaakin oli. Asiakkaita saarella aattona kävi 251 kahdella eri risteilyllä. Juhannuspäivä oli tosi hiljainen.

Kävihän meillä vieraitakin jälleen. Sunnuntaina 23 päivä tulivat minun sisko ja veljen tytär kaukaa Ruåtsin Gislavedista. Lentäen tulivat HelsinkiVantaalle josta met heät haettiin.IMG_2069-normal.jpg

Nautittiin runsas päivällinen lentoasemalla

Illalla yhdentoista aikoihin oltiin kotona saarella. Vesisateessa veneiltiin, kastuttiin taas kerran. Vaikka kelit oli mitä oli, niin olihan meillä mukavaa. Tytöt jopa yhtenä iltana risteilivät Ukkopekalla saareen (minä tieten ensin vein heät Turkuun). Kehuivat, että oli mukava kokemus. Saas nähdä, että päästäänkö itse ollenkaan Ukkopekalla risteilemää, kun mokoma on vapaalla silloin kuin mekin.

20140624_211733-normal.jpg

Veljentytär nappasi Ukon estelyistä huolimatta tanssin pyörteisiin

Kolme päivää tytöt meitä täällä ilostuttivat. Keskiviikkona veimme heät Raumal. Veljen pojan luo. Veljen poika ei kuitenkaan ole meillä vierailleen veljen tyttären veli vaan serkku.

Mehän harrastettiin vähän maakuntamatkailua, vai voiskohan tässä tapauksessa sanoa merikuntamatkailua. Ajettiin Kaarinan kautta Paraisille, sieltä Nauvoon josta Korppooseen. Korpoströmissä oltiin yötä. Se on semmoinen mahottoman hieno rakennuskompleksi Korppoon ulkolaidalla meren rannalla pistotien päässä. Vähän niinku sellainen kokouspaikka hotelleineen. Vierasvenesatama siinä myös on ja pieni kauppa.

IMG_2108-normal.jpg

Korpoström

Kovasti ihmeteltiin miten ihmeessä tänne Jumalan hylkäämään paikkaan on tämmöinen laitos rakennettu ja kenen rahoilla. Mutta se on ainakin varmaa ettei se voi omillaan toimeen tulla. Sesonki kun täällä on kuulemma korkeintaan kuukauden mittainen, eikä aina sitäkään.

No, siellä kuiten käytiin. Takaisin Loistolle tultiin eri reittiä. Korppoosta Nauvoon ja sieltä lautalla Seilin kautta Rymättylään josta Turun kautta Loistolle. Se lautta on nimeltään M/S Östern. Oli meillä arvokasta matkaseuraa. Itse Tasavallan Presidentti Tarja Halonen matkusti lautalla Seilin saarelle, siellä oli kuulemma jokin kuvataideleiri johon itse Presidenttikin osallistuu. Kansannainen hää on. Asusteena oli tuulipuku ja kumisaappaat. Nokialaiset tietenkin. Itse maksoi lauttalipun niinkuin muutkin. Eikä ollut turvamiesten armeijaa mukana , no yksi henkivartia taisi sentään olla.

Meinasi unohtua, että viime lauantaina Maikun äiti, veli ja veljen vaimo kävivät Loistokarilla risteilyllä. Eivät yöpyneet vaan samalla kyydillä menivät takaisin Turkuun. Pikareissu nääs. Kerettiin kuiten vähän seurustella ja esitellä paikkoja heille.

Huomenna taas meän työviikko alkaa, viisi päivää ja iltaa tässä tuherretaan ja taas olisi kaksi vapaata. Huominen aloitetaan halkokuorman purulla. M/S Airistolla tuovat saarelle kaheksan mottia halkoja jotka sitten maitokärryjä apuna käyttäen siirretään veneestä pinoon. Maitokärryt saavat hetken aikaa olla halkokärryinä. Piti niitä vähän modifioida halkojen siirtoon paremmin sopiviksi. Operaatiosta kuva alla.

IMG_2122-normal.jpg

Tämmöistä tällä kertaa. Voikaa hyvin. Kellä lienee loma, niin mukavaa lomaa