Tässä sitä vaan kirjotellaan ulkoilmatoimistossa. Elikkä tuvan kuistilla. Lämmintä semmoset 25, aurinko paistaa lähes pilvettömältä taivaalta ja pikkusen tuuleskelee etelästä. Ja anteeksi Lapin ihmiset, tämä ei ole piruilua, mutta täällä ei ole sääskiä ei mäkäräisiä ei polttisia eikä edes paarmoja. Siis koko aikana mitä täällä ollaan oltu ollaan nähty tai kuultu kaksi tai kolme sääskeä. Ja tällä kertaa en valehtele tippaakaan.

On se jotenkin ihmeellistä, siis se itikoiden puuttuminen, kun muistelee vaikka nyt viime kesää kotona Puksuvaarassa. Sääsket tuli ennen juhannusta ja sen jälkeen niitä sitten riitti elokuun loppupuolelle asti. Hyvin on muistissa, kun kaatelin latopuita helteessä ja sääskiä oli niin maan perusteellisesti. Ja se puitten parkkaaminen oli täyttä tuskaa. En tiedä millaista on helvetin esikartanossa, (sehän ei vissiin ole mikään mukava paikka) mutta luulen, että siellä on kuin paratiisissa verrattuna parkkaussessioon. Piti suunnilleen olla sajekamppeet päällä ja vähintään kolminkertanen sääskihuppu päässä ja tieten kumisaappaat jalassa ja pitkävartiset kinttaat käessä. Silti niitä pääsi iholle asti. Ja sitä hien määrää. Voe mahoton. Vähän väliä piti kinttaita tyhjentää ku hiki valui norona. Eikä puhettakaan, että rillit olis pysyny puhtaana. Huurussa net oli koko ajan. Ihme, että ylipäätään sain puut parkattua.

Ollaan taas vähän matkailtu. Viime sunnuntaina, eli eilen, lähettiin heti aamusta liikkeelle. Ajettiin Sauvon ja Kemiön kautta Kasnäsiin. Siellä noustiin veneen kyytiin. Tai miksihän sitä voisi sanoa. Semmonen n. 15m pitkä johon mahtui vähän yli kolmekymmentä matkustajaa. Sillä ajettiin ensin Rosala- nimiseen saareen. Siellä on sellainen viikinkikeskus jossa oli ensin videoesitys viikingeistä ja sitten ruokailu. Sieltä matka jatkui Bengtskärin majakalle. Mutta se se vasta mahtava paikka on.

DSC05240-normal.jpg

DSC05232-normal.jpg

272 porrasta

Kertakaikkiaan hieno paikka. Pelkkää kalliotahan se paikka on ja kaukanakin, mutta silti vaikuttava. Onhan net siitä tapelleetkin joskus neuvostoliittolaiset ja suomalaiset. Suomi kuulemma voitti. Siellähän voi vaikka yöpyä. Maksua vastaan tietenkin. Kahvila oli myös ja itse majakkatorniinkin pääsi, eikä tarvinu erikseen maksaa.

Kova tuuli siellä oli ja aallot sen mukaiset. Varsinkin takastullessa keikutti aikalailla. Yli kaksi metriä oli aallonkorkeus. Herkimmät vähän kiljahteli siinä vaiheessa kun vene oli suurinpiirtein kyljellään. Kuski vain hörppi kahvia ja rauhoitteli ettei hätää kuulemma ollut. Takaisin Kasnäsissä oltiin puoli kuuden maissa. Sieltä jatkettiin Lohjalle. Oltiin yötä Mummin luona. Takas kotiin tultiin tänään maanantaina. Meikä kävi optikolla uusia rillejä sovittamassa. Maikku kävi sillä välin verta luovuttamassa. Vielä haettiin huomisen kalat Vaakahuoneelta ja lopulta päästiin kotisaarelle. Vaan täällä se kyllä on niin mukavan rauhallista.