Niinku otsikosta voi päätellä täällä on aika rooppinen ilima. Ei ole oikeen voinu lokia ees kirjottaa ku on tämä nestekijenäyttö, niin ei taho kirjaimet pysyä näytöllä ku on niin kuuma. Väkisin meinaavat valua näytön alalaitaan ja eihän siitä silleen mitään tule kun kirjaimet ja kaikki muukin on yhtä pikselimössöä. Täytyy yrittää silleen kirjottaa, että näyttö on vaakatasossa, niin pysyvät ees jollain lailla järjestyksessä.

Oikeasti on vain helteitä pidellyt, varmaan ainakin kolme viikkoa jo kestänyt. Ei paljoa alle 25 ole ollut. Mutta niinhän se on muuallakin ollut. Tällä hetkellä lämmintä n. 32. Onneksi aika navakka tuuli puhaltaa, että pystyy tässä kuistilla näpyttelemään. Joo, eli viimeinen kuukausi menossa tälle kesälle. Risteilykelit on olleet suotuisat. Ei vielä yhtään kertaa ole tarvinnut kaloja laivaan kantaa, eli ei ole sade haitannut.

Niinhän siinä sitten kävi, että tänne jäädään. Puksuvaara on myynnissä. Asuntoja on täältä haettu ja juurikin tänään käytiin katsomassa yhtä pientä omakotitaloa  Rymättylässä. Suunnilleen saman kokoinen kuin mitä Puksukin on ja vieläpä saman värinenkin. Rauhallisella paikalla, ei naapureita välittömässä läheisyydessä. Meren rantaan joku sata metriä. Eli aikalailla sitä mitä toivottiinkin. Pieni pintaremontti pitää taloon ensin tehdä, siis sisäpinta. Ei haittaa kun ite pystyy kaikki tekemään. Syyskuun lopulla vapautuu. Sovittiin jo omistajan kanssa remontista ja muutosta.

Niin, siis töitä saatiin samalta firmalta kuin nyttenkin ja ensi kesänä tullaan taas tänne Loistolle. Jos kaikki menee niinkuin ollaan suunniteltu. Talo johon muutetaan sijaitsee kuuden kilometrin päässä tulevasta työpaikasta. Aikalailla nappiin meni, sanoisin. Turkuun matkaa n. 40km ja Naantaliin n.20km. Meistä tulee siis Naantalilaisia.

Viime viikonloppuna Turussa piipahti lukuisia purjelaivoja ja vähän pienempiä purjealuksia. Gangut- regatan yksi pysähdyspaikka kun oli täällä. Varsinaisesti ei käyty paikan päällä laivoja katsomassa, mutta nähtiin kuiten miltei kaikki. Väylä Turkuun kun menee tästä vierestä. Oli se aika vaikuttavan näköistä, kun laivat eilen tästä purjehtivat ja kymmeniä pienempiä aluksia niitä saatteli. Enpä ole koskaan nähnyt yhtä paljon aluksia yhtä aikaa. 

IMG_2333-normal.jpgDSC05248-normal.jpg

DSC05258-normal.jpg

IMG_2328-normal.jpg


Tänään harrastettiin maakuntamatkailua. Kävästiin mm. Louhisaaren Kartanolinnassa Asikaisissa. Etukäteen ei paikasta tiedetty mitään, sattumalta nähtiin viitta tien laidassa. Pitihän se käydä paikka tarkistamassa. Jo vain oli komea rakennus. Opastettu kierros käytiin. Selvisi, että paikka oli Mannerheimin syntymäkoti. Rekennettu joskus olikhan se 1600-luvulla, vanha se kuiten oli. Niin se Kallekustaa syntyi siellä ja asusteli aina 14 vuotiaaksi asti. Perheensä kanssa tieten. Melkeen pystyi näkemään miten PikkuKalle siellä kirmaili pitkin hyvin hoidettua nurtsia ja leikki sotaleikkejä. Aika pitkällehän hää niissä sotaleikeissä ja johtamishommissa lopulta pääsikin. Kuoli lopulta 83 vuotiaana Sveitsissä.

IMG_2339-normal.jpg

Maikku ja Vili Linnan portailla

Niinkuin alussa mainitsin, niin loppua kohti mennään tämän kesän osalta. Tähän mennessä risteilyjä on ollut 61 kpl. Jäljellä 20, mikäli kaikki toteutuu. Asiakkaita käynyt reilut 4000 ja kalaa savustettu satoja kiloja. Ja sitä savun määrää mikä silmiä on vetistänyt. Huh huh.

Paikka ollaan saatu suht hyvään kuntoon. Sain jopa valot asennettua savustamoon. Kaikki lukijat, jotka täällä ovat käyneet muistavat millaista kalliota tämä paikka on, mutta niin vain sain kaapelin vedettyä tuvalta savustamolle, vieläpä siten ettei sitä näy juurikaan mistään. Elikkä kyllä tänne on mukava ensi kesänä palata, tietää ainakin mitä eestään löytää.

Niin vain sain kuin sainkin kirjoitettua näinkin paljon vaikka näyttö on vaakatasossa ja näppäimistö pystyssä:) (kannettava kone) toim.huom.

Mukavaa loppukesää!!!