Hellurei! Eilinen kului oikiasthan koko päivä savustamon siivouksessa, eli ei tapahtunut mitään hiuksia nostattavan dramaattista. Keli oli pilvinen, sumuinen, tuulinen, kylmä ja sateinen, ihan koko päivän. Siis normaali Turun saariston kevätpäivä.

Tänään olikin sitten vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Aamulla jo kahdeksan aikaan lähdettiin liikenteeseen. Keli oli veneilyyn sopiva, pikkusen lämpimämpi kuin eilen, eli n.7 astetta lämmintä, pilvistä ja pikkuisen tuuleskeli etelästä. Siinä sitten, kun suoritettiin lähestyminen laituriin ja aloitettiin veneen kiinnitysrutiinit, niin Vili yhtäkkiä katosi. Perhana otti ja tippui mereen, sillä kun on paha tapa olla vähän malttamaton aina kun rantaudutuaan.

Taisi arvioida väärin omat kykynsä ja loikka jäi vähän lyhyeksi. Sinne se tippui ihan upoksiin, hetken kerkesi uiskennella edestakaisin laiturin vierellä ennenkuin äkättiin. Siitä on laiturin pinnasta veden pintaan semmoset 80 senttiä. Eli vähän hankala oli saada nostettua ylös. Maikku ensin yksin kokeili, ennen ku minä kerkesin hätiin, mutta ei saanut nostettua. Painavahan se on, kuivanakin Vili painaa varmaan melkeen 40kg.

Eihän sitä muuten saanut kuin turkkiin vain kiinni ja reipas riuhtaisu. Ylös saatiin. Vähän aikaa vikisi ja ravisteli. Hetken päästä jo muina koirina vihelteli normaalisti.

IMG_1857-normal.jpg

Se on niinkuin uitettu koira

Matka jatkui. Kaupunkiin ajo sujuu jo ilman navigaattoria ja karttaa. Hyvin osattiin keskelle kaupunkia Terveystalolle. Minulla kun oli tänään se tikkien poisto. Eikäku ensinhän ajettiin sinne jo tutuksi tulleeseen Bauhaussiin. Siellä käynti sujuu jo ilman perkeleitä ja päätöntä juoksua. Ostimma vesipumpun ym. sälää. Sieltä sitten hurautettiin kaupunkiin.

Samalla reissulla kävästiin hakemassa posti Vaakahuoneelta. Siellähän on se meän firman toimisto. Vähän ajeltiin hurua, toisella puolella Aurajokea, Samppalinnan kautta takas omalle puolelle. Satamassakin pyörähdettiin. Mukavahan sitä olisi kierrellä, mutta kotisaarelle se oli lähdettävä. Siellä kun on vielä paljon tekemistä ennen ensi keskiviikon ensimmäistä turistien vierailua. 81 henkeä on kuulemma tähän päivään mennessä varannut risteilyn.

Tarkan työsuunnitelman seuraava kohta oli savustusuunien perusteellinen puhdistus ja lämmitys.

IMG_1859-normal.jpg

Iloinen uuninpuhdistaja. Minä hoitelin kuvauspuolen.

Kuten huomaatte uuni on aika iso. Siinä on viisi tasoa päällekkäin, kussakin tasossa kaksi semmoista 50x60 senttistä ritilää, uuneja on kaksi vierekkäin. Net lämpenee metrisillä haloilla. Homma saatiin tehtyä ja sitten tuli alle. 

Tekasin vielä savustamolle uudet telineet ritilöille ja Maikku pesi lattian. Siinäpä se oli tämä päivä noin niinkuin pääpiirteittän.

DSC05088-normal.jpg

S/S Ukkopekka teki tänään ensimmäisen purjehduksen, sellaisen kiertoajelun.

DSC05087-normal.jpg

Hyvää yötä